+370 656 30868 (I-V iki 18:00)

„Hiperbaric“

Maisto ir gėrimo produktų apdirbimas aukštu slėgiu.

 

Norėdami patenkinti 21-ojo amžiaus vartotojų poreikius (tinkamai paruoštas maistas, aukšta juslinė ir maistinė kokybė, be priedų / natūralūs, funkciniai produktai) maisto pramonės įmonės turi diegti naujoves naudodamos naujausias ne termines technologijas, tinkamiausia yra apdorojimas aukštu slėgiu.

 

Terminiai metodai, tradiciškai naudojami maisto pramonėje maisto konservavimui, turi tokių trūkumų kaip vitaminų praradymas ar skonio pokyčiai, kurių galima išvengti naudojant aukšto slėgio apdorojimą.

Pagrindiniai aukšto slėgio apdorojimo technologijos (HPP) pranašumai

  • Išsaugomos šviežio produkto savybės, jutiminės ir maistinės savybės išlieka praktiškai nepakitusios – geresnė maisto kokybė.
  • Sunaikina patogenus (Listeria, Salmonella ir kitas bakterijas) – maisto sauga.
  • Prailgina produkto galiojimo laiką – mažiau jo grąžinama dėl kokybės trūkumų, labiau patenkinti klientai.
  • Ypač sumažina bendrą mikrobiologinę taršą – aukštesnė kokybė visą galiojimo laiką.
  • Sumažėja arba visai išvengiama maisto konservantų poreikio – švarios sudėties etikete pažymėti produktai (natūralūs/ be priedų).
  • Nauji novatoriški maisto produktai. Produktai, kurių negalima termiškai apdoroti, dabar gali būti perdirbami aukšto slėgio sąlygomis – inovacija ir konkurencinis pranašumas.
  • Reikia tik vandens (kurį galima pakartotinai panaudoti) ir elektros – aplinkai draugiška technologija.

Susidomėjote?

Parinksime jums tinkamiausią produktą!

Telefonas

+370 656 30868

El. paštas

erikas@litmus.lt